Gør din bil klar til kør-selv-ferie

Vil du holde ferie i et af vores nabolande, er kør-selv-ferie ofte den billigste og mest fleksible løsning, hvis du har en bil. Du er ikke bundet af at skulle rejse fra en bestemt destination til en anden lige som, hvis du fx rejste med fly eller tog. I stedet kan du planlægge din egen rute, så du kan opleve lige præcis det, som du har lyst til. Eller du kan lade være med at lave en masse planer og i stedet køre af sted på må og få og tage tingene, som de kommer. Måske får du lyst til at køre ad de smalle snoede landeveje frem for de lange lige motorveje, som pløjer sig ned gennem Europa. Måske får du lyst til at tage en ekstra overnatning på det lille hyggelige hotel, som du helt tilfældigt opdagede. Mulighederne er mange, så derfor er en kør-selv-ferie nærmest den ultimative frihed, hvis du vil af sted uden at låse dig fast med en masse planer, bookning af transport og forudbestilling af overnatninger.

Skal din kør-selv-ferie blive en succes, vil det være en god idé at tjekke, at din bil er i orden, inden du drager ud på opdagelse. Er der nok bremsebelægning? Hvornår er der sidst skiftet olie? Er der nogle mislyde fra bilen, når den kører? Det handler både om at undgå problemer med bilen, så du ikke lige pludselig havarerer midt ude i ingenting i et fremmed land, og om den generelle sikkerhed, når du er af sted på ferie. Det er næppe særlig spændende at blive involveret i en trafikulykke, hvis bremserne fx svigter.

Er det længe siden, at din bil har været til service, kan det derfor være en god idé lige at sende den forbi et bilværksted, så en mekaniker kan gennemgå din bil og servicere den. Så bliver den bil tip-top klar til at tilbagelæge en masse kilometer på din kør-selv-ferie, og du slipper for at bekymre dig om mekaniske problemer.