Hjælp min varmeregning er løbet løbsk

Prisen på varme stiger i øjeblikket betragteligt for de boliger, som er opvarmet med gas, olie eller el. I nogle tilfælde er varmeregningen blevet fordoblet eller måske endda tredoblet, så familier må give afkald på ferie og anden luksus. Prisstigningerne skal ses i sammenhæng med efterspørgslen på de forskellige energikilder. Er vinteren særlig kold, vil prisen stige.

Er du en af de uheldige, som oplever, at din varmeregning er løbet løbsk, er det oplagt at gøre, hvad du kan for at spare på varmen. Bare det at skrue 1 – 1½ grad ned for varmen i alle rum kan i mange tilfælde spare dig for flere tusinde kroner om året. Tag en ekstra trøje på og find et tæppe til de hyggelige aftener i sofaen. Du skal selvfølgelig ikke klapre tænder af kulde, men mange har for vane at lade radiatoren buldre derudaf, så stuetemperaturen nærmer sig et subtropisk niveau.

Sparer du allerede på varmen, kan du overveje at skifte til en anden varmekilde, hvis du fx har et gas- eller oliefyr. Både gas- og oliefyr skal udfases som opvarmningskilde over de kommende år. Regeringens mål er, at oliefyr er udfaset i 2030. Bor du i et område uden fjernvarme, er en varmepumpe en af de billigste opvarmningskilder. Samtidig er det en mere bæredygtig varmekilde, fordi varmepumpen i mange tilfælde vil køre på grøn strøm.

En anden mulighed er at efterisolere din bolig. Det er forholdsvis billigt at lægge et ekstra lag isolering på loftet. Varmen stiger op ad, så et tykkere lag isolering på loftet vil betyde, at varmen ikke forsvinder så hurtigt. Er du i tvivl, om det bliver for dyrt for dig at efterisolere, kan du helt gratis og uforpligtende bestille tre tilbud på efterisolering. Så vil du i løbet af nogle få hverdage modtage tre tilbud med priser, så du kan sammenligne tilbud og finde det billigste isoleringsfirma.