Tips til maling af loft

Skal du i gang med at male loftet i dit hus eller din lejlighed, er det praktisk at starte med at dække godt af. Flyt alle dine møbler ind i midten af rummet, så det er nemt for dig at bevæge dig rundt, når du skal male. Dæk møblerne til med plastik, så de er beskyttet, mens malerarbejdet står på. Dæk også gulvet af – hele gulvet – for du kan nemt komme til at spilde lidt maling, når du går i gang med at male.

Er der revner eller huller i loftet fx efter en lampe, som har hængt i loftet, er det en god idé at spartle dem. Når spartelmassen er tør, skal den slibes, så loftet får en jævn overflade. Ellers kan du risikere, at man kan se lapningerne, når solen står helt rigtigt ind i dit hjem.

Start derefter med at male loftet ude ved væggene. Det er nemmest at gøre med en pensel. Derefter kan du male resten af loftet med en malerrulle. Mal i den retning, som lyset falder ind i rummet og mal med lange lige bevægelser.  Mal vådt i vådt så du undgår synlige overgange og kedelige striber, når malingen er tør.

Brug en rulle til at male loftet og husk godt med maling på rullen. Mange begår den fejl at male med for lidt maling på rullen, så det er nødvendigt at male flere gange, før malingen dækker ordentlig. Pas også på med for meget maling på rullen. Det ender blot i løbere og dryp ned på gulvet.

Lyder det for hårdt eller for besværligt? Så kan du selvfølgelig også få en maler til at klare arbejdet for dig. Vil du gerne spare penge på malerarbejdet, kan du prøve at finde en billig maler ved at indhente et par tilbud.