Vil du have anlagt en ny have?

Har du fået bygget et nyt hus, skal der også anlægges have, indkørsel og terrasse, inden dit byggeprojekt er færdigt. Anlægsarbejdet kan du overlade til en anlægsgartner, som kan stå for alle udendørsarealerne inklusiv etablering af ny græsplæne, plantning af hæk og lægning af fliser i indkørslen og på terrassen.

Får du lavet en haveplan, kan det være relevant at indtænke forskellige løsninger som fx opførsel af trapper, støttemure og hegn, udformning af terræn, afledning af regnvand, etablering af græsplæne og lægning af sten og fliser. Du kan tage en anlægsgartner med på råd og få tips og inspiration til, hvordan din nye have kan se ud.

Har du grønne fingre, vil du næppe være tilfreds med en have, der bare består af en græsplæne, hæk og flisearealer. Du har sikkert selv masser af idéer til, hvordan din have skal se ud, men det kan alligevel være en fordel at få lidt starthjælp fra en erfaren gartner. Det kan nemt blive uoverskueligt at give sig i kast med tilplantning af en hel have, hvis det er din første have.

En anlægsgartner kan fx hjælpe dig med at anlægge en vild have med gode forhold for insekter og fugle. Han eller hun kan hjælpe med at finde planter, som er nemme at passe. Det kan også være, at du gerne vil have blomster i din have hele året rundt, eller at du ønsker at være selvforsynende med frugt og grønt. Mulighederne er mange, når du skal i gang med at anlægge en have helt fra bunden af.